PROJECT

VILLA BJ

In order to minimise the impact of building on the plot, the extension was built as an underground house- basically built into the hill. With every project, the CORE team examines, examine how the placement of a building within the landscape affects its environment and how it interacts with or influences personal space. By implementing solar systems and other passive energy resources, we aim to achieve the best possible energy performance.

READ MORE

BACK TO PROJECTS

Extension of Villa BJ

The house was made of concrete, glass and natural stone. The large window which extended along the entire south facade of the house provided the underground house with light. The carefully and precisely calculated roof overhanged and protected the interior from overheating in the summer, while providing solar gains during the winter. The house holds the achieved indoor temperatures extremely well overnight thanks to thorough insulation. Barely any additional heating or cooling is needed.

Plot size: 2525.00 m²
Classification of plot: Rustic
Construction area: 434.60 m²
Number of rooms: 3
Specifications: Passive climatization, patio, natural stone, green roof, modern vs rustic, underground home
Construction time: 12 months
Budget /m2: 1200€/ m²
Project-type: Refurbishment and extension

VILLA BJ BOOK

× Chat with me